Den här guiden visar dig hur du installerar ExpressVPN:s app för Windows på Windows 7, Windows 8, Windows 10 och Windows 11.

ExpressVPN:s app för Windows är inte kompatibel med:

• Windows Vista och XP: använd manuella konfigurationer för OpenVPN.
  • Windows-enheter som använder ARM, Microsoft SQ1, Microsoft SQ2 eller SnapDragon-processorer: dessa processorer är inte kompatibla med VPN:ets TAP-adapter vilken krävs för att VPN ska fungera. Om du befinner dig i ett land med mycket censur på internet kan du använda ExpressVPN:s app för routrar. Om inte så kan du använda andra Windows-versioner.

Gå direkt till…

Ladda ner appen
Hämta din aktiveringskod
Installera appen
Anslut till en VPN-serverposition
Koppla från en VPN-serverposition
Välj en annan VPN-serverposition
Byt till ett annat VPN-protokoll
Blockera annonser, trackers och skadliga webbplatser
Lägg till genvägar i ExpressVPN:s app
Starta och anslut ExpressVPN vid uppstart
Använd VPN-hastighetstestet
Använd split tunneling
Använd IPv6-läckageskydd
Byt språk i ExpressVPN:s app för Windows
Använd ExpressVPN:s webbläsartillägg
Installera ExpressVPN på andra enheter
Avinstallera appen

Ladda ner appen

Gå till ExpressVPN:s kontoöversikt. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter för ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klicka på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickats till din e-post.

Klicka på Ladda ner för Windows.

På kontots översikt klickar du på "Ladda ner för Windows."

Håll webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden när du ska installera programmet.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hämta din aktiveringskod

För att kunna använda ExpressVPN på din Windows-dator behöver du din aktiveringskod.

Kopiera den till ditt urklipp

Klicka på "Copy" icon. i rutan för att kopiera den till urklipp. Du kommer bli ombedd att ange den senare.

Klicka på aktiveringskoden i rutan för att kopiera den till ditt urklipp.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera appen

Hitta och dubbelklicka på den nedladdade filen på din dator.

Dubbelklicka på installationsfilen för ExpressVPN.

Om du får upp ett meddelande om att installera appen klickar du på Installera för att fortsätta.

Vänta medan appen installeras på din PC.

När du blir ombedd klickar du Logga in och klistrar in din aktiveringskod. Det är koden du hittade tidigare. Du kan klistra in den genom att klicka på Ctrl + V eller högerklicka i det rektangulära fältet och klicka Klistra in. Klicka därefter på Fortsätt.

Ange din aktiveringskod och klicka därefter på "Fortsätt."

Om du föredrar att inte använda din aktiveringskod kan du logga in med din e-postadress:

1. Klicka på Logga in med e-postlänk.
  2. Ange e-postadressen som är knuten till ditt ExpressVPN-konto. Klicka på Mejla inloggningslänk.
  3. Öppna mejlet på vilken enhet du vill och välj Logga in på ExpressVPN. Appen kommer att aktiveras automatiskt.

Nu kan du välja att alltid starta ExpressVPN vid uppstart. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj om du vill starta ExpressVPN när din dator startas.

Du kan också välja att dela anonym statistik om dina VPN-anslutningar för att hjälpa oss förbättra ExpressVPN. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj om du vill hjälpa till att förbättra ExpressVPN.

ExpressVPN samlar inte in din privata data, och datan anonymiseras innan den når ExpressVPN:s servrar.

Grattis! Nu kan du börja använda ExpressVPN:s omfattande nätverk av serverpositioner.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en VPN-serverposition

För att ansluta till en VPN-serverposition klickar du på On button. . ExpressVPN kommer automatiskt föreslå en position som ger dig bästa möjliga upplevelse. Detta kallas Smart position.

Klicka på On-knappen för att ansluta.

När du kan se meddelandet Ansluten på appskärmen kan du börja surfa fritt och säkert!

Du är ansluten till ExpressVPN.

Observera: Med ett enda ExpressVPN-abonnemang kan du vara ansluten på upp till åtta enheter samtidigt, oavsett plattform. Om du provar att använda fler enheter än så visas skärmen nedan:

Om du försöker ansluta fler än åtta enheter samtidigt kommer du se en skärm som säger "Anslutningsgräns nådd."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Koppla från VPN-serverposition

För att koppla från VPN-serverpositionen klickar du på On button. medan VPN är igång.

Klicka på On-knappen för att koppla från.

Du kommer veta att du är frånkopplad när meddelandet lyder ”Inte ansluten”.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan VPN-serverposition

För att ansluta till en annan serverposition klickar du på More icon..

Observera: Första gången du försöker ändra position när du är ansluten till VPN kommer du få en varning som säger att din internettrafik kan vara oskyddad under återanslutningen. Det är säkert att fortsätta.

Klicka på Positionsväljaren.

För att ansluta till en serverposition klickar du på den och därefter på On button. . Alternativt kan du ansluta genom att dubbelklicka på positionen.

Listan med VPN-positioner är förinställd till att innehålla två flikar: Rekommenderade och
Alla positioner.

Fliken Rekommenderade visar de positioner ExpressVPN anser är bäst för dig att ansluta till.

Fliken "Rekommenderade" visar ExpressVPN:s toppval för dig.

Fliken Alla positioner listar VPN-serverpositioner efter region. Du kan utöka och minska listan genom att klicka på Downward icon. och Upward icon..

Fliken "Alla positioner" listar VPN-serverpositioner efter region.

Fliken Favoriter dyker upp så fort du lagt till favoritpositioner. Du kan spara en favorit till din lista genom att klicka på Star icon. på höger sida.

Du kan spara en position till din lista med favoriter genom att klicka på stjärnikonen till höger.

Du kan också söka efter en önskad serverposition genom att använda sökfältet.

I sökfältet skriver du namnet på den önskade serverpositionen och därefter dubbelklickar du på serverpositionen i sökresultaten för att ansluta till den.

Ange positionen i sökfältet för att söka efter den.

När du kopplat från en serverposition kan du återvända till din Smart position (positionen som rekommenderas för optimal upplevelse) genom att klicka på positionen som markerats med Smart position.

Klicka på Smart position.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Byt till ett annat VPN-protokoll

Viktigt: Koppla från VPN innan du byter till ett annat protokoll.

VPN-protokoll är de metoder din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. För bäst upplevelse rekommenderar ExpressVPN att du använder alternativet Automatiskt. Det används som standard och väljer automatiskt det protokoll som fungerar bäst med ditt nätverk.

I vissa fall kan ett protokollbyte hjälpa dig få snabbare uppkopplingshastighet.

Så här byter du till ett annat protokoll:

Klicka på Menu icon. > Inställningar.

Klicka på "Alternativ".

Klicka på fliken Protokoll. Välj det protokoll du vill använda och klicka sedan på OK.

I fliken "Protokoll" väljer du protokollet du vill använda och klickar därefter på "OK."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Blockera annonser, trackers och skadliga webbplatser

Anpassa din onlineupplevelse och ta tillbaka kontrollen över vad företag känner till om dig. Du kan blockera annonser, skadliga webbplatser och vuxet innehåll i ExpressVPN-appen med bara några klick.

Många av apparna och webbplatserna du besöker för register över din aktivitet och delar det med tredjepartsföretag, inklusive trackers, bedragare och skadliga webbplatser. Den här informationen används för att visa mer riktade annonser och innehåll för dig, oftast utan din vetskap eller tillåtelse.

Dessa avancerade skyddsfunktioner hindrar alla appar och webbplatser som du besöker från att kommunicera med tredjepartsföretag på vår blockeringslista som skapats med öppen källkod.

Avancerade skyddsfunktioner är inaktiverade som standard. Så här aktiverar du dem:

1. Anslut till VPN och använd något av protokollen Automatisk eller Lightway.
  2. Klicka på Meny-ikon. > Alternativ > Avancerat skydd.
  3. Kryssa i rutorna.

Avancerade skyddsinställningar på Windows

Läs mer om ExpressVPN:s avancerade skyddsfunktioner.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Lägg till genvägar i ExpressVPN:s app

Genvägsfunktionen finns på ExpressVPN:s startsida efter du anslutit till VPN. Dina genvägar kommer inte visas första gången du ansluter, utan från och med andra anslutningstillfället.

Med genvägar kan du snabbt och smidigt starta appar och hemsidor direkt från ExpressVPN när du är ansluten. Om du märker att du ofta besöker vissa favoritplatser efter att du anslutit till VPN, som en särskild streamingtjänst eller ett socialt nätverk, sparar du tid genom att lägga till en genväg eftersom du slipper växla mellan ExpressVPN-appen och din webbläsare hela tiden.

Du är nu ansluten till ExpressVPN.

För att starta en app eller hemsida klickar du på dess ikon när du är ansluten till VPN.

Om du har färre än fem genvägar kan du lägga till en genom att klicka på Add icon. .

Du kan också lägga till eller ta bort genvägar genom att klicka på Menu icon. > Inställningar > Genvägar.

Klicka på plus "Add" icon. för att lägga till en genväg.

Klicka på plustecknet för att lägga till en genväg.

Välj därefter Lägg till app-genväg eller Lägg till hemsidelänk för att fortsätta.

För att ta bort en genväg drar du musen över den och klickar på "Remove" icon..