För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Vill du ha en enkel appinstallation? Om du har en Asus RT-AC68U (upp till v3), RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S eller RT-AC56U kan du installera ExpressVPN:s app för routrar.

Den här guiden visar hur du installerar ExpressVPN på din Asus-router med OpenVPN-protokoll.

Alla ExpressVPN-positioner är eventuellt inte tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar. Om du vill komma åt samtliga VPN-positioner ska du installera appen.

Viktigt: Den manuella konfigurationen för OpenVPN erbjuder inte samma säkerhets- och integritetsfördelar som ExpressVPN-appen. Om din router inte stöder AES-NI (t.ex. RT-AC86U) så kan du ibland uppleva hastighetsproblem när du använder den manuella konfigurationen för OpenVPN. Om du befinner dig i ett land med mycket internetcensur rekommenderas du att använda ExpressVPN:s app för en mer stabil VPN-anslutning.

Observera: Den här guiden fungerar bara med följande Asus-routrar: RT-N66U, RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68U (upp till v3), RT-AC87U, RT-AC5300, RT-AC3200, RT-AC3100, RT-AC1750, RT-AC88U, RT-AC66R, RT-AC55U och Merlin på Asus.

Viktigt: När du kör OpenVPN 2.6 kan du stöta på en varning där det står “–keysize is DEPRECATED”. Detta beror på att ExpressVPN har keysize-alternativet i .ovpn-filen. Varningsmeddelandet påverkar inte VPN-funktionaliteten då OpenVPN 2.6 kommer att ignorera raden utan några ytterligare konsekvenser.
Om du vill ta bort varningen, öppna .ovpn-filen med en textredigerare och gör något av följande:

1. ta bort raden som innehåller keysize
    eller
  2. lägg till # framför keysize (#keysize 256).

Alternativt kan du ignorera varningen utan några negativa effekter.

Om du inte kan ansluta till din router eller ser ett DNS-läckage, var god kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

I  videon nedan kan du följa hela installationsprocessen med Asus original-firmware.

Du behöver ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilen (.ovpn) för serverpositionen du vill använda.

Gå till…

1. Ladda ner VPN-konfigurationsfiler
2. Konfigurera din ASUS-router

1. Ladda ner VPN-konfigurationsfilen

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter för ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klicka på "Logga in."

Fyll i verifieringskoden som skickas till din e-post.

Till höger är OpenVPN redan valt åt dig, och du ser ditt användarnamn och lösenord och en lista med konfigurationsfiler för OpenVPN.

När OpenVPN redan är valt åt dig ser du ditt användarnamn, lösenord och en lista med konfigurationsfiler för OpenVPN.

Klicka på positionen/positionerna du vill ha för att ladda ner .ovpn-filen/-filerna.

Stäng inte det här webbläsarfönstret. Du kommer att behöva informationen längre fram i installationen.