Denne veiledningen vil vise deg hvordan du setter opp ExpressVPN på Netgear-rutere.

ExpressVPN er støttet av følgende Netgear-rutermodeller:

• Netgear R6300v2
  • Netgear R6400v2
  • Netgear R6700v3
  • Netgear Nighthawk R7000
  • Netgear Nighthawk R7000P
Viktig: Installering av tredjeparts fastvare, for eksempel ExpressVPN, kan ugyldiggjøre ruterens garanti. Sjekk med ruterens produsent hvis dette er en bekymring.

Hvis du kjøpte en forhåndskonfigurert ruter fra Flashrouters, fortsett direkte til fullføring av konfigurasjonen på ruteren.

Gå til …

1. Last ned ExpressVPN-fastvaren
2. Koble Netgear-ruteren din til internett
3. Installer ExpressVPN-fastvaren
4. Koble til ruteren som kjører ExpressVPN
5. Fullfør konfigurasjonen på ruteren

1. Last ned ExpressVPN-fastvaren

Last ned fastvaren på ExpressVPN-nettsiden. Velg modellen til Netgear-ruteren din fra rullegardinmenyen.

Velg last ned fastvare.

Click "Download firmware."

Hold dette nettleservinduet åpent. Du trenger aktiveringskoden for konfigurasjonen senere.

Keep this browser window open. You will need the activation code for the setup later.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

2. Koble Netgear-ruteren din til internett

Viktig: Hvis du for øyeblikket er koblet til en annen ruter, anbefales det å legge til Netgear-ruteren som en sekundær ruter til det eksisterende nettverket ditt. Hvis du ønsker å erstatte en eksisterende ruter med Netgear-ruteren, anbefales det å sette opp Netgear-ruteren som en sekundær ruter før du fjerner den eksisterende ruteren.

Før du fortsetter, sørg for å:

• slå på Netgear-ruteren
  • koble Netgear-ruteren din til internett (via et modem eller en eksisterende ruter)
  • koble enheten din til Netgear-ruteren (via Wi-Fi eller en LAN-kabel)

Hvis du installerer ExpressVPN-fastvaren på en eksisterende ruter som allerede har fullført den innledende nettverkskonfigurasjonen: Fortsett til installasjon av ExpressVPN-fastvaren.

Hvis du installerer ExpressVPN-fastvaren på en ny ruter som ikke har fullført den innledende nettverkskonfigurasjonen:

1. skriv inn 192.168.1.1, 192.168.0.1 eller routerlogin.net i nettleserens adresselinje
  2. fullfør den innledende nettverkskonfigurasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen
  3. fortsett til installasjon av ExpressVPN-fastvaren

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

3. Installer ExpressVPN-fastvare

Viktig: Installering av ExpressVPN-fastvaren på Netgear-ruteren vil erstatte gjeldende innstillinger, for eksempel Wi-Fi SSID og passord. Du kan tilbakestille ruteren til standard Netgear-fastvare hvis nødvendig.

Skriv inn 192.168.1.1, 192.168.0.1 eller routerlogin.net i nettleserens adresselinje. (Hvis du har endret standard gateway tidligere, kan du finne den i enhetsinnstillingene dine.)

Hvis du blir bedt om det, skriv inn Netgear-ruterens brukernavn og passord. Som standard er de admin og password. Velg Logg på.

Logg inn på Netgear admin med brukernavn og passord

Merk: Hvis du ikke kan logge på med admin og password, kan du prøve å logge på med standardlegitimasjonen trykt på bunnen av Netgear-ruteren. Hvis du imidlertid endret dem tidligere, men ikke kan huske dem, må du gjøre en hard tilbakestilling av ruteren slik at du kan bruke standardlegitimasjonen for å logge på.

I ruterens administrasjonsinnstillinger velger du fanen AVANSERT.

I sidefeltet velger du Administrasjon > Ruteroppdatering.

Klikk på“Router Update.”

Velg bla gjennom for å se etter .chk-filen for ExpressVPN-fastvaren du lastet ned tidligere.

Klikk på “Browse” for å laste opp ExpressVPN-fastvaren.

Velg last opp. Hvis du blir bedt om å avslutte internettilkoblingene, velger du OK.

Ruteren din bør starte på nytt automatisk.