Tee ensin ExpressVPN-tilaus käyttääksesi sovelluksiamme ja asetuksiamme.

Tässä oppaassa näytetään, mikä on DDNS ja miten MediaStreamer otetaan käyttöön.

MediaStreamer on DNS-palvelu, joka on suunniteltu parantamaan suoratoistokokemusta. Jos laitteesi ei tue VPN:iä, MediaStreamer on loistava vaihtoehto suoratoistoon.

Huomaa: MediaStreamer ei ole VPN-palvelu eikä tarjoa VPN:n tuomia yksityisyys- ja turvallisuusetuja. Et voi vaihtaa sijaintia MediaStreamerin avulla.

Jos laitteesi käyttää dynaamista IP-osoitetta, on suositeltavaa ottaa DDNS käyttöön, jotta MediaStreamerin käyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Siirry osioon…

Mikä on DDNS?
1. DDNS-isäntänimen hankkiminen
2. IP-päivityssovelluksen lataaminen ja asentaminen
3. Isäntänimen rekisteröinti MediaStreamerin DDNS-käyttöä varten
4. MediaStreamerin käyttöönotto
Isäntänimen päivittäminen tai poistaminen ExpressVPN-tilillä

Mikä on DDNS?

Dynaaminen IP-osoite vaihtuu ajoittain. Tämän takia dynaamista IP-osoitetta on vaikea käyttää MediaStreamerin kanssa verkkopalveluiden käyttämiseksi. DDNS korjaa tämän ongelman.

DDNS (Dynamic Domain Name System) luo kiinteän pisteen, staattisen isäntänimen, jonka kautta laitteellasi on aina pääsy ExpressVPN:ään – jopa silloin, kun internet-palveluntarjoajasi vaihtaa IP-osoitettasi säännöllisesti.

Takaisin sivun alkuun

1. DDNS-isäntänimen hankkiminen

Huomaa: Dynun ilmaisversion ominaisuudet riittävät useimmille käyttäjille.

Siirry osoitteeseen https://www.dynu.com ja klikkaa Create Account.

Klikkaa "Create Account".

Syötä pyydetyt tiedot ja klikkaa Submit. Dynu lähettää sähköpostiisi viestin, jonka kautta voit vahvistaa tilisi. Jos et löydä sitä viimeksi saapuneista viesteistä, tarkista roskapostikansiosi.

Klikkaa "Submit" luodaksesi tilin.

Avaa vahvistussähköpostissa oleva linkki ja kirjaudu tilillesi.

Valitse sitten DDNS Services.

Valitse "DDNS Services."

Klikkaa +Add luodaksesi DDNS-palvelun.

Klikkaa "+ Add" luodaksesi DDNS-palvelun.

Jos sinulla ei vielä ole isäntänimeä, luo sellainen ja syötä se kohtaan Option 1. Klikkaa lopuksi +Add. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa, jos isäntänimet eivät ole sinulle tuttuja.

Syötä haluamasi isäntänimi kohtaan Option 1.

Jos sinulla on jo oma isäntänimi, syötä se kohtaan Option 2 ja klikkaa +Add.

Syötä olemassa oleva isäntänimesi kohtaan Option 2.

Näet sivun yläosassa isäntänimesi sekä kohdan IPv4 Address alla tämänhetkisen julkisen IP-osoitteesi. Klikkaa OFF-painiketta keskellä olevien asetusten kohdalla ja lopuksi Save.

Sinulla on nyt käyttövalmis DDNS-isäntänimi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. IP-päivityssovelluksen lataaminen ja asentaminen

Lataa ja asenna Dynu IP Update Client laitteellesi, jotta se päivittää isäntänimesi automaattisesti aina IP-osoitteesi vaihtuessa.

Kun olet avannut päivityssovelluksen, syötä sama käyttäjätunnus ja salasana, jotka loit Dynu-tilillesi aiemmin. Klikkaa sitten Save.

IP-osoitteessasi tapahtuvat muutokset näkyvät Dynu IP Update Clientissä.

IP-osoitteessa tapahtuvat muutokset näkyvät välittömästi.

Sovellus tarkistaa IP-osoitteessa tapahtuvat muutokset oletuksena 120 sekunnin välein. Klikkaamalla Save voit suorittaa IP-osoitteen tarkistuksen heti.

Tärkeää: Jos MediaStreamer lakkaa toimimasta, IP-osoitteesi on saattanut vaihtua. Avaa Dynu-asiakasohjelma ja tarkista, seuraako se edelleen IP-osoitteesi muutoksia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

3. Isäntänimen rekisteröinti MediaStreamerin DDNS-käyttöä varten

Jotta voit käyttää MediaStreameria, sinun tulee rekisteröidä isäntänimesi ExpressVPN:n verkkosivuilla.

Siirry ExpressVPN:n DNS-asetukset-sivulle. Syötä pyydettäessä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja klikkaa "Kirjaudu sisään".

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Syötä Dynaamisen DNS:n rekisteröinti -otsakkeen alla isäntänimesi ja klikkaa Tallenna isäntänimi.

Klikkaa "Tallenna isäntänimi".

Näet viestin, joka ilmoittaa isäntänimesi päivittyneen.Isäntänimesi on päivitetty.

Huomaa: IP-osoitteen muutoksen tunnistaminen voi viedä ExpressVPN:ltä jopa 10 minuuttia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

4. MediaStreamerin käyttöönotto

Kun olet rekisteröinyt isäntänimesi ExpressVPN-sivustolla, voit ottaa MediaStreamerin käyttöön laitteellasi.

Valitse alta käyttämäsi laitteen asennusohje:

Amazon Fire TV

Apple TV (sukupolvet 4 ja 5 sekä tvOS)

Apple TV (sukupolvet 1, 2 ja 3)

PlayStation 4

PlayStation 3

Xbox One

Xbox 360

Nintendo Switch

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Isäntänimen päivittäminen tai poistaminen ExpressVPN-tilillä

Jos haluat päivittää MediaStreamer-isäntänimen ExpressVPN-asetuksissasi, siirry kohtaan Dynaamisen DNS:n rekisteröinti, tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna isäntänimi.

Näet viestin, joka ilmoittaa isäntänimen päivittyneen.

Isäntänimesi on päivittynyt.

Voit poistaa isäntänimen tyhjentämällä kentän ja klikkaamalla lopuksi Tallenna isäntänimi.

Näet viestin, joka ilmoittaa isäntänimen poistuneen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun